Nederlandse camping U dvou orechu "bij twee notenbomen" gelegen in de Sumava Tsjechie .
 
home
contact
over ons
camping
sumava
cultuur
omgeving
route
tarieven
reserveren
fotoalbum
wandel-
arrangementen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  flora vogels insecten zoogdieren en amfibieën  

Zelezna Ruda en Grosse Osser

Het gebied rond Železná Ruda, in het noord-westen van de Šumava op de grens van Tsjechië en Duitsland, is al sinds het begin van de vorige eeuw een beschermd natuurgebied. Hoogtepunten van de streek, die zich kenmerkt door fantastische natuur zijn zonder twijfel de Černé en Čertové meren. Ook de nabijgelegen Velký Ostrý  is een prachtige natuurlijke attractie die natuur- en wandelliefhebbers niet mogen missen. Het grootste natuurlijke meer van Tsjechië, Černé jezero, ligt iets ten zuiden van de Jezerni berg op een hoogte van 1000 meter. Het meer dankt haar naam (Zwarte Meer) aan de kleur van haar water; het zwarte wateroppervlak spiegelt de bossen rond het meer prachtig en mysterieus terug. Het kleinere Certové jezero, Duivelsmeer, ligt iets hoger dan het Zwarte Meer ten zuid-westen van het Zwarte Meer. Een interessant gegeven is dat waar het Černé meer haar water uiteindelijk afvoert naar de Noordzee, het water van het Čertové meer na een lange reis in de Zwarte Zee terecht komt.  Het gebied rond de 2 meren is een populaire wandelbestemming waar perfect kan worden genoten van de prachtige natuur, rust en uitzichten. Wilde dieren worden ook regelmatig gespot in dit gebied, wat een bezoek nog interessanter maakt. 

Iets buiten het beschermde gebied van Železná Ruda ligt op de grens met Duitsland de Velký Ostrý. Deze rotskam bereikt een hoogte van 1293 meter en biedt fantastische uitzichten over beide landen en de omliggende natuurgebieden de Šumava en het Beierse Woud. Op een goede dag kunnen in de verte zelfs de Alpen gespot worden. Op de top van de Velký Ostrý bevindt zich een restaurant, wat een populaire plek voor wandelaars is om bij te komen van de klim en te genieten van het uitzicht. Het is er heerlijk toeven en gezien het feit dat de Velký Ostrý alleen per voet bereikt kan worden niet al te druk. Iets ten westen van de top ligt de iets kleinere Malý Ostrý van 1266 meter. Het hoogteverschil is eigenlijk niet te merken, en vanuit de top van de Malý Ostrý zijn er ook prachtige uitzichten over het gebied.

Camping U dvou Orechu en vakantiewoning de Jagerstee prachtige natuurgebied. Železná Ruda en de Velký Ostrý bieden fantastisch natuurschoon en een bezoek aan het gebied mag zeker niet ontbreken tijdens een verblijf in het Boheemse Woud.

meer informatie over de sumava  vindt u hier