Nederlandse camping U dvou orechu "bij twee notenbomen" gelegen in de Sumava Tsjechie

                  Kamperen in Tsjechie

Camping U Dvou Orechu

                     Adults Only

 
home
contact
over ons
camping
sumava
cultuur
omgeving
route
tarieven
reserveren
fotoalbum
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn wij?

Frida van Dijk, geb. 22-07-1958 

 Frida van Dijk (Hoorn)

2 ex-verpleegkundigen die een nieuw leven zijn begonnen

Hans Neuteboom, geb. 29-03-1956

Hans Neuteboom (Kampen)

 

In 1994 kwamen wij voor het eerst in TsjechiŰ.   Een land wat ons meteen boeide, de rust, de ruimte de cultuur. Wij keerden dan ook heel regelmatig terug om even de hektiek van Nederland te ontvluchten. En zo kwam het dat we op een mooie dag in Maart 1995 ergens liepen te wandelen en spontaan  het idee ontstond om in dit geweldige land een camping te gaan beginnen, om anderen ook de kans te geven om met volle teugen van de rijkdom van dit prachtige land te genieten.

In Nederland werd er druk nagedacht over wat voor camping het moest gaan worden. Dat was vrij snel duidelijk, we wilden een camping op een mooie plek midden in de natuur waar rust en ruimte voorop stonden, een plek waar wij ons thuis zouden voelen. Het moest een camping worden voor natuurliefhebbers, wandelaars maar vooral voor rustzoekers. Dit betekende dat er in onze plannen geen ruimte was voor een zwembad of speeltuin of  andere zaken die geluidsoverlast zouden kunnen geven. Een bewuste keuze om een camping te zijn voor 16+. Een keuze die door veel mensen erg wordt gewaardeerd.

Toen dit duidelijk was kon de zoektocht naar een geschikte lokatie beginnen, waarna we in Oktober 1995, en vele bezichtigingen later, onze huidige lokatie ondekten.

Het gebouw in 1995

Een oude boerderij op een heuvel aan de rand van Nationaalpark de Sumava.  Rust, ruimte en natuur waren er allemaal, de reetjes stonden al op ons te wachten toen we aankwamen.

Hans was verkocht, dit was de plek waar onze ideeŰn verwezenlijkt konden worden.

We hebben het pand aangekocht en de verbouwingsplannen konden gaan beginnen.In September 1996 zijn we begonnen. Het was een hele klus die uiteindelijk vele jaren in beslag heeft genomen. OP 30 April 1997 verwelkomden wij onze eerste gasten. Rob en Cora, we zullen ze nooit vergeten, want onze dromen waren in vervulling gegaan.

Nu is het zoals we het in ons hoofd hadden. Een mooie terrassencamping met fraai uitzicht over het dal en de omgeving. Rust, ruimte en natuur zijn het, naar grote tevredenheid van onze gasten, altijd gebleven.    Wij voelen ons hier thuis en de gasten ook.

   uiterlijk van het huis in 2010

Een speeltuin of zwembad hebben we niet. Wat we wel hebben is een schat aan informatie, wandel-, fiets en autoroutes om onze gasten zo goed mogelijk van dienst te kunnen ziijn.

U bent van harte welkom om, net als wij, ieder moment te genieten en de hektiek van Nederland even achter U te laten.

Hans en Frida